Utajärvi, GeoHouse Älykylä

KOHDEMARKKINOINTI ALKAA SYKSYLLÄ 2020

Onnellista elämää Utajärvellä

Utajärvelle, Pohjois-Pohjanmaalle on tulossa maailman ensimmäinen Älykylä. Utajärvi tunnetaan onnellisten ihmisten kuntana, jossa päiväkodin lapsetkin silitellään päiväunille. Utajärven kunta on saanut väestömäärän kasvuun rohkealla politiikalla ja uusilla kokeiluilla, kuten Älykylä -hankkeella. GeoHouse Älykylä on noin 40 asunnon aluerakentamisen kokonaisuus, joka koostuu 21 erillistalosta, 4 pari-/rivi-/luhtitalosta, sekä yhteiskäyttöön tarkoitetuista tuotanto- ja oleskelutiloista.

Utajärvelle rakennettavat omakotitalot ovat Kiirunatalot Oy:n Tornion tehtaalta toimitettavia, painumattomasta hirrestä valmistettuja valmistaloja. Kuvassa Kiviranta -malli. Nyt on menossa energiakokonaisuuden suunnittelu. Suunnitellaan energian tuotanto ja jakelu, sekä varastointi. Samalla suunnitellaan Älykotijärjestelmä, joka parantaa energiatehokkuutta, sekä asumisen laatua.

Ilmastopositiivista asumista

Utajärven GeoHouse Älykylään on tulossa maailmankin mittakaavassa edistyksellinen energiajärjestelmä, jossa kaikki käytettävä energia pyritään tuottamaan itse aurinkoenergiaa hyödyntäen. Energia- ja älykotijärjestelmän kehittämisestä vastaa Holda Energy Solutions Oy, Heliostorage Oy, Schneider Electric, Granlund Consulting Oy ja Seniortek Oy yhdessä talonvalmistajien ja ASV Oy:n kanssa. Sen lisäksi, että rakennuksiin tuotetaan edullista puhdasta energiaa, myös hiilensidontaan kiinnitetään huomiota materiaalivalinnoissa pitkäaikaisten hiilivarastojen luomiseksi.

Osuuskunnan perustaminen tehdään, kun varauksia on tehty riittävän paljon rakentamisen aloittamiseksi. Rakentamaan päästään heti osuuskunnan perustamisen jälkeen. Voit tehdä jo nyt varauksen olemalla meihin yhteydessä Yhteydenottopyyntö lomakkeella. (Rakennuspaikan valinta tehdään varausjärjestyksessä)

Rakennuspaikan sijainti: Utajärvi, Alakylä, tontti 889-407-7-93/1 ja 889-407-7-93/2

Rakennuspaikan laajuus: 42 420 m2 + 60 250 m2 = 102 670 m2

Rakennuspaikan omistaja: Utajärven kunta (luovutetaan perustettavalle osuuskunnalle hankkeen edetessä)

 

Onnellista elämää Utajärvellä

Utajärvi on tutkitusti onnellisten ihmisten kunta. Kunnassa otetaankin ihmiset huomioon päätöksenteossa toden teolla. Utajärven tarjonnasta lisää täältä. Yhteisöllisyys on todellakin läsnä koko kunnassa. GeoHouse Älykylässä asukkaiden onnellisuus on niin ikään tärkeässä osassa. Onnellisuutta lisäävät yhteisöllisyys, taloudellinen kestävyys ja elämisen helppous. GeoHouse Älykylä -projektin ja kunnan hyväksymän lapsiperhepaketin myötä kunnan väkiluku on lähtenyt kasvuun 30 vuoden pienenemisen jälkeen. Tule sinäkin yhdeksi onnellisista Utajärveläisistä.

Utajärven kunta on päättänyt rakentaa uuden monitoimikeskuksen ja päiväkodin. Virkeä kunta onkin kasvuhakuinen ja innostava. Töitäkin on tarjolla monella sektorilla ja yritystoiminnalle on hyvät edellytykset. Myös sijainti Oulun läheisyydessä tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia työntekoon, harrastuksiin ja kulttuuriin.

Rakentamisen kustannukset ovat riippuvaisia rakennettujen asuntojen määrästä. Ensimmäisessä vaiheessa pyritään rakentamaan asunnot vähintään kymmenelle perhekunnalle, energian tuotanto ja Smart Grid jakelua varten, sekä yhteiskäyttötilat. Myöhemmin asuntojen määrää voidaan kasvattaa aina 40 asuntoon saakka. Omavastuuosuus rakentamisen kustannuksista (osuusmaksu) riippuu valitusta asuntotyypistä. Vaihteluväli on tämänhetkisen arvion mukaan 22.500 eurosta 37.000 euroon. Todellisiin kuluihin pohjautuvat vuokrat pitävät sisällään rahoituskulut, kiinteistönhoitokulut, sähkön ja lämmön, veden, kiinteistöveron, sekä muut normaalit asumiskulut. Hyvitysjärjestelmän avulla tasataan kuluja käytön mukaan asukkaiden kesken. Asukkaat päättävät itse osuuskunnan perimästä katteesta, jolla osuuskunnan vakavaraisuutta voidaan kasvattaa.