Utajärvi, GeoHouse Älykylä

RYHMÄRAKENNUTTAMISKOHDE!

Maailman ensimmäinen Älykylä® rakennetaan Utajärvelle – hae mukaan asukaslähtöiseen rakennushankkeeseen! 

Haluatko sinä asua kohtuuhintaisesti energiaomavaraisessa, hiilineutraalissa ja yhteisöllisessä modernissa hirsitalomiljöössä? Haluatko asua puhtaassa ja turvallisessa maaseutuympäristössä, pendelöintimatkan päässä Oulusta? Utajärvellä, Pohjois-Pohjanmaalla se on pian mahdollista. Oulujokivarteen rakentuvan maailman ensimmäisen Älykylän asukasilmoittautuminen on nyt käynnissä. Tee unelmistasi totta nyt!

GeoHouse Älykylä® on edelläkävijä kestävässä asumisessa. Se on tiettävästi maailman ensimmäinen asumisosuuskuntapohjainen asuinalue, jossa investoidaan uuteen teknologiaan asumisen säästöjen ja ilmastohyötyjen saamiseksi. Utajärven kunta tulee osuuskuntaan osakkaaksi ja rakennuttaa kylätalon. Kylätaloon on tulossa lasten päiväkotitoimintaa päiväsaikaan ja muulloin talo on asukkaiden ja paikallisen kyläyhdistyksen käytössä. Yhteisessä rantasaunassa asukkaat voivat rentoutua ja nauttia Oulunjoen näkymistä.

Utajärvelle rakennettavat omakotitalot ovat Kiiruna Talot Oy:n Tornion tehtaalta toimitettavia valmistaloja.(Talojen ulkonäkö poikkeaa kuvituskuvan taloista)

Osuusmaksu ja kuukausimaksu itse päätettävissä

Osuuskuntaan liittyessä voi valita itse, kuinka suuren osuusmaksun haluaa maksaa. Mitä suurempi osuusmaksu, sitä pienemmät asumisen kustannukset. Osuusmaksu voi olla 10-30% ja asumiskulu pienenee sen vaikutuksen suhteessa rahoituskuluihin.

GeoHouse Älykylä muodostuu hirsirakenteisista omakotitaloista kuuden hehtaarin kokoiselle alueelle peltomaisemaan, jossa jokaisen kodin ympärille on suunniteltu mukavasti omaa tilaa. Painumattomasta hirrestä valmistetut talot toimivat samalla pitkäaikaisina hiilivarastoina ja auttavat näin taistelussa ilmastonmuutosta vastaan. Syitä valita Kiiruna Talo: 1. Talon korkea laatu 2. Turvallinen rakentamistapa tehtaan suojissa 3. Fiksut pohjaratkaisut - ei hukkaneliöitä 5. Turvalliset rakenteet - terve koti.

Älykyläkodiksi on nyt valittavissa kolme erilaista, laadukasta Kiiruna Talojen hirsitalopakettia:

1. Karunki, kerrosala 83 m2, Osuusmaksu 23-25.000 €, asumiskulu 1.200-1.300 €/kk

2. Kiviranta, kerrosala 97 m2, Osuusmaksu 25.500-27.500 €, asumiskulu 1.350-1.480 €/kk

3. Laivaniemi, kerrosala 143 m2, Osuusmaksu 32.000-35.000 €, asumiskulu 1.650-1.770 €/kk

 

Hinnat ovat arvioita, jotka muuttuvat aloitusvaiheen osanottajamäärän ja valittujen palveluiden mukaan 30 vuoden laina-ajalla ja 1,5% korolla ja 15 osakkaalla. Päivitetty 15.12.2020

Kuukausimaksu pitää sisällään:

- Uuden älytalon kotina

- Energian: lämpö + sähkö

- Internetyhteyden

- Yhteiskäyttötilojen käyttöoikeuden

- Yhteiskäyttöauton käyttöoikeuden

- Yhteisten tavaroiden käyttöoikeuden

- Vesi ja jätevesi

- Kiinteistövero

- Isännöinti ja kiinteistönhuolto (sekä yhteisen omaisuuden ylläpidon ja huollon)

- Rahastojen kerryttämisen

Kaikki kuukausimaksuun vaikuttavat tekijät ovat asukkaiden tiedossa ja perustuvat todellisiin kuluihin. 

Lue lisää Faktasivu GeoHouse Älykylä, Utajärvi

 

 

Ilmastopositiivista asumista

Utajärven GeoHouse Älykylään on tulossa maailmankin mittakaavassa edistyksellinen energiajärjestelmä, jossa kaikki käytettävä energia pyritään tuottamaan itse aurinkoenergiaa hyödyntäen. Energia- ja älykotijärjestelmän kehittämisestä vastaa Holda Energy Solutions Oy, Heliostorage Oy, Schneider Electric, Granlund Consulting Oy ja Seniortek Oy yhdessä talonvalmistajien ja ASV Oy:n kanssa. Sen lisäksi, että rakennuksiin tuotetaan edullista puhdasta energiaa, myös hiilensidontaan ja ympäristövaikutuksiin kiinnitetään huomiota materiaalivalinnoissa.

Talot ovat älytaloja, joissa asuminen on helppoa ja turvallista. Älykoteihin tulee muun muassa Schneider Electiricin KNX -järjestelmä, joka huolehtii talon terveydestä ja asukasviihtyvyydestä. Katso tältä videolta, mitä voit tehdä esimerkiksi yhdellä Multi Touch Pro -paneelilla.

Tietoturvaan kiinnitetään erityistä huomiota. GeoHouse Älykylä on ensimmäinen maaseudulle rakennettu tietoturvallinen asuinalue Euroopassa.

Osuuskunnan perustaminen tehdään, kun varauksia on tehty riittävän paljon rakentamisen aloittamiseksi. Rakentamaan päästään heti osuuskunnan perustamisen jälkeen.

Voit tehdä jo nyt varauksen olemalla meihin yhteydessä Yhteydenottopyyntö lomakkeella klikkaamalla oheista sinistä painiketta.

Kun saamme viestisi,

1. edustajamme on sinuun yhteydessä tapaamisen järjestämiseksi.

2. Maksuttomassa tapaamisessa käydään läpi koko prosessi, jotta tiedät mahdollisimman paljon tehdessäsi päätöksen mukaan lähtemisestä.

3. teet lopullisen päätöksen

 

 Kuva: Aluesuunnitelma /Johanna Kerovuori, arkkitehti 

 

Rakennuspaikan sijainti: Utajärvi, Alakylä, tontti 889-407-7-93/1 ja 889-407-7-93/2

Rakennuspaikan laajuus: 42 420 m2 + 60 250 m2 = 102 670 m2

Rakennuspaikan omistaja: Utajärven kunta (luovutetaan perustettavalle osuuskunnalle hankkeen edetessä)

 

Onnellista elämää Utajärvellä

Utajärvi tunnetaan onnellisten ihmisten kuntana, jossa päiväkodin lapsetkin silitellään päiväunille. Kunnassa otetaankin ihmiset huomioon päätöksenteossa toden teolla. Yhteisöllisyys on todellakin läsnä koko kunnassa. GeoHouse Älykylässä asukkaiden onnellisuus on niin ikään tärkeässä osassa. Onnellisuutta lisäävät yhteisöllisyys, taloudellinen kestävyys ja elämisen helppous. Oulujokivarren vireässä ja kehitysmyönteisessä Utajärven kunnassa tarjotaan oikeasti arkea helpottavia etuja. GeoHouse Älykylä -projektin ja kunnan hyväksymän lapsiperhepaketin myötä kunnan väkiluku on lähtenyt kasvuun 30 vuoden pienenemisen jälkeen. Tule sinäkin yhdeksi onnellisista Utajärveläisistä.

Virkeä kunta on kasvuhakuinen ja innostava. Töitäkin on tarjolla monella sektorilla ja yritystoiminnalle on hyvät edellytykset. Myös sijainti Oulun läheisyydessä tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia työntekoon, harrastuksiin ja kulttuuriin. 

Lapsiperheiden tueksi kunta tarjoaa maksuttoman päivähoidon, aamu- ja iltapäiväkerhot kolmasluokkalaisille asti, kotihoidontuen merkittävän kuntalisän ja erittäin hyvien etuuksien lukion.  Omakotitalorakentajille tarjotaan tuettu vuokra-asunto puoleksi vuodeksi ja rakentajien kaverit- palvelu auttaa kaikissa rakentamisen vaiheissa.

Rokuan kansallispuiston luontopolut, hiihtoladut ja maastopyöräreitit, sekä Rokuan ydinalueen eri palvelut hotelleineen ja mökkeineen mahdollistavat monipuoliset harrastus- ja lomailumahdollisuudet ympäri vuoden.

Uusi skeittiparkki löytyy keskustasta läheltä jäähallia. Erähenkiselle ihmiselle luonnonläheisessä kunnassa on hyvät metsästys- ja kalastusmahdollisuudet.

Utajärvellä toimii myös lukuisia järjestöjä sekä yhdistyksiä, jotka ovat aktiivisesti kehittämässä kuntalaisten yhteisöllisyyttä.

 

 

 

Utajärven kunta tukee elämän alkumetreillä

Jo syntyessään Utajärvelle, saa kunnalta vauvalahjan. Kunta on vahvasti mukana myös elämän käänteissä tämän jälkeenkin. Utajärven kunta tarjoaa lapsiperheille lapsiperhepaketin ja maksuttoman lukion.

Lapsiperhepaketti:

- Maksuton varhaiskasvatus. Säästö jopa 3179 euroa/vuosi(1. lapsi).

- kotihoidontuen kuntalisä 300 euroa kuukaudessa (perheen nuorin alle 2 -vuotias lapsi).

 

Maksuton lukio:

- maksuttomat oppikirjat. Säästö n. 1300 euroa.

- maksuttomat yli 5 km koulumatkat. Säästö 1032 euroa.

- Vuokra-asunto 150 euroa /kk

- 400 euron alennus ajokortista

- kansainvälisyyskurssi. Säästö 40% kurssiin kuuluvan opintomatkan kuluista.

- Opintomatka Helsinkiin (koulu maksaa)

 

 

 

 


Tulosta