Utajärvi, GeoHouse Älykylä

Utajärvelle, Pohjois-Pohjanmaalle on tulossa maailman ensimmäinen Älykylä. GeoHouse Älykylä on noin 40 asunnon aluerakentamisen kokonaisuus, joka koostuu 21 erillistalosta, 4 paritalosta, luhtitalosta, sekä yhteiskäyttöön tarkoitetuista tuotanto- ja oleskelutiloista. Alueelle on muun muassa suunnitelmissa Kylätalon rakentaminen yhdessä paikallisen kyläyhdistyksen kanssa.

Hankkeessa on meneillään yritysten valinta kilpailutukseen. Seuraavaksi toteutetaan kilpailutus ja suunnittelu. Keväällä 2020 saadaan talomallit, omavastuuosuuden suuruus ja asumisen hinta laskettua.

Osuuskunnan perustaminen tehdään, kun varauksia on tehty riittävän paljon rakentamisen aloittamiseksi. Rakentamaan päästään heti osuuskunnan perustamisen jälkeen. Voit tehdä jo nyt Varauksen. (Rakennuspaikan valinta tehdään varausjärjestyksessä)

Rakennuspaikan sijainti: Utajärvi, Alakylä, tontti 889-407-7-93/1 ja 889-407-7-93/2

Rakennuspaikan laajuus: 42 420 m2 + 60 250 m2 = 102 670 m2

Rakennuspaikan omistaja: Utajärven kunta (luovutetaan perustettavalle osuuskunnalle hankkeen edetessä)

 

Onnellista elämää Utajärvellä

Utajärvi on tutkitusti onnellisten ihmisten kunta. Kunnassa otetaankin ihmiset huomioon päätöksenteossa toden teolla. Päiväkodissa lapset jopa silitetään päiväunille. Utajärven tarjonnasta lisää täältä. Yhteisöllisyys on todellakin läsnä koko kunnassa. GeoHouse Älykylässä asukkaiden onnellisuus on niin ikään tärkeässä osassa. Onnellisuutta lisäävät yhteisöllisyys, taloudellinen kestävyys ja elämisen helppous. GeoHouse Älykylä -projektin ja kunnan hyväksymän lapsiperhepaketin myötä kunnan väkiluku on lähtenyt kasvuun 30 vuoden pienenemisen jälkeen. Tule sinäkin yhdeksi onnellisista Utajärveläisistä.

Utajärven kunta on päättänyt rakentaa uuden monitoimikeskuksen ja päiväkodin. Virkeä kunta onkin kasvuhakuinen ja innostava. Töitäkin on tarjolla monella sektorilla ja yritystoiminnalle on hyvät edellytykset. Myös sijainti Oulun läheisyydessä tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia työntekoon, harrastuksiin ja kulttuuriin.

Koska GeoHouse Älykylän keskimääräiset rakentamiskustannukset ovat maltillisempia, teimme laskelman, jossa omakotitalon rakentamisen kustannus on 172.000 euroa. Omavastuu on 10 % kaikista rakentamisen kustannuksista ja investoinneista ositettuna osakkaille. Nämä hinnat tulevat tarkentumaan suunnittelun edetessä.