Hankkeet

Meneillään olevat Älykylä -hankkeet on lueteltu alla. Neuvotteluita käydään usean kunnan kanssa ja hankkeita lisätään aina niiden varmistuttua. Kannattaa siis seurata.

1. GeoHouse Älykylä, Utajärvi

Utajärvelle, Pohjois-Pohjanmaalle on tulossa maailman ensimmäinen Älykylä. GeoHouse Älykylä on noin 40 asunnon aluerakentamisen kokonaisuus, joka koostuu 21 erillistalosta, 4 paritalosta, luhtitalosta, sekä yhteiskäyttöön tarkoitetuista tuotanto- ja oleskelutiloista. Alueelle on muun muassa suunnitelmissa Kylätalon rakentaminen yhdessä paikallisen kyläyhdistyksen kanssa. Osuuskunnan perustaminen tehdään, kun varauksia on tehty riittävän paljon rakentamisen aloittamiseksi. Kaavoitustyö alkaa syksyllä 2019 ja tarkempi suunnittelu osuuskunnan perustamisen jälkeen. Varaa heti oma paikkasi, sillä rakennuspaikan valinta tehdään varausjärjestyksessä.

Rakennuspaikan sijainti: Utajärvi, Alakylä, tontti 889-407-7-93/1 ja 889-407-7-93/2

Rakennuspaikan laajuus: 42 420 m2 + 60 250 m2 = 102 670 m2

Rakennuspaikan omistaja: Utajärven kunta (luovutetaan perustettavalle osuuskunnalle hankkeen edetessä)

 

Onnellista elämää Utajärvellä

Utajärvi on tutkitusti onnellisten ihmisten kunta. Kunnassa otetaankin ihmiset huomioon päätöksenteossa toden teolla. Päiväkodissa lapset jopa silitetään päiväunille. Yhteisöllisyys on todellakin läsnä koko kunnassa. GeoHouse Älykylässä asukkaiden onnellisuus on niin ikään tärkeässä osassa. Onnellisuutta lisäävät yhteisöllisyys, taloudellinen kestävyys ja elämisen helppous. Tule sinäkin yhdeksi onnellisista Utajärveläisistä.

Rakentamisen ja asumisen kustannukset määräytyvät asukkaiden päätösten perusteella!

GeoHouse Älykylään on tehty vain alustava aluesuunnitelma, sekä alustavat toiminnalliset suunnitelmat. Lopullinen kokonaisuus kustannuksineen tarkentuu siinä vaiheessa, kun asukkaaksi tulevat ihmiset perustavat rakennuttamisesta vastaavan asumisosuuskunnan. Näin varmistetaan kustannustehokkuus, suunnittelun ja rakentamisen kustannusten hallinta, sekä asukkaiden toiveiden mukaisen asuinpaikan muodostuminen heti alusta asti ja jopa 20 % säästöjen muodostuminen rakentamisessa.

Tässä laskelmassa on vertailtu RTS indeksitalon kustannuksia perinteisellä tavalla rakentamalla ja uudella tavalla rakentamalla.