Kestäviä asuinalueita yhteisvoimin

 

Kahdeksan suomalaista yritystä solmi aiesopimuksen yhteisyrityksen perustamiseksi, jotta asumista voidaan kehittää kestävämmäksi aiempaa tehokkaammin tulevaisuudessa. Konsortio sai juuri rahoituksen 200.000 euron hankkeelle Ympäristöministeriön Kasvua ja kehitystä puusta -tukiohjelmasta Mynämäen Gadolin Älykylän kehittämiseen. Käynnissä on useita neuvotteluita 10.000-40.000 k-m2 kokoisten aluerakentamishankkeiden aloittamisesta Suomeen ja suunnitelmissa on kestävän asumisen konseptin viennin aloittaminen jo lähivuosina.

ASV Arctic Smart Village Oy, Vastuu Group, Platform Of Trust, Holda Group, NollaE Oy, KJ-A Arkkitehtitoimisto Oy, SustainaBuild Oy (Ecococon) ja Vuokranet Oy allekirjoittivat aiesopimuksen yhteisyrityksen perustamisesta. Tavoiteltava yhteisyritys tarjoaa asuinaluerakentamiseen uudenlaista, hiilineutraalia, taloudellisesti, ekologisesti ja sosiaalisesti kestävää mallia, jossa elämisen laatu on korkealla tasolla. Samalla konsortio tuo älyteknologian kiinteäksi osaksi asumista. Älyteknologian ansiosta voidaan saavuttaa merkittäviä säästöjä asumisen kustannuksiin, sekä parantaa asumismukavuutta.

Yritysten osaamisalueet täydentävät toisiaan parhaalla mahdollisella tavalla. Lisäksi alustamainen liiketoimintamalli mahdollistaa yhteistyön niin paikallisten yritysten, kuin suurten yhtiöidenkin kanssa asuinalueiden toteuttamisessa.

Hiilineutraaliksi energiaratkaisuilla

Perustettavalla yhteisyrityksellä tulee olemaan kadehdittavan korkeaa osaamista kestävän asumisen kehittämiseksi. Ekologisten rakennusmateriaalien osalta osaaminen on kansainvälisestikin tunnustettua. Samoin ekologisen arkkitehtisuunnittelun osaaminen. Rakennussuunnittelussa kiinnitetäänkin erityistä huomiota materiaalien kestävyyteen ja ominaisuuksiin. Rakennusten ja alueiden energia- ja kustannustehokkuuden maksimoimiseksi konseptissa hyödynnetään tekoälypohjaista optimointialgoritmia. Kausivarastointiratkaisuilla mahdollistetaan ympärivuotisen lämmitysenergian tarpeen täyttäminen asuinalueella kokonaan aurinkoenergialla. Lämmityskustannukset ovat jopa 25 kertaa maalämpöä edullisemmat.

Asumisen kestävyyteen kuuluu myös sosiaalinen kestävyys. Yhteisöllisyys on tutkitusti toiseksi tärkein asumisen laatua parantava tekijä. Konseptiin kuuluu yhteisöllisyyden ja sosiaalisen pääoman kasvattamisen tukeminen monella tavalla. Ratkaisut ovat taloudellisia, rakenteellisia, toiminnallisia ja teknisiä, mutta vapaaehtoisuuteen perustuvia.

Yhteisyrityksen perustaminen valmistellaan samanaikaisesti meneillään olevien hankkeiden edetessä. Yhteisyrityksen tuotteita ovat Älykylä® ja Älykortteli™.

Lisätietoja:

Juri Laurila, toimitusjohtaja ASV Arctic Smart Village Oy

040-514 5000, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lars Albäck, toimitusjohtaja, Vastuu Group

040-503 3672, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Vesa Ilmarinen, Chief Impact Officer, Platform Of Trust

040-508 6447, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Vesa Robertsson, toimitusjohtaja, Holda Group

040-723 1191, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Nikolas Salomaa, toimitusjohtaja, NollaE

041-541 5553, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kati Juola-Alanen, toimitusjohtaja, KJ-A Arkkitehtitoimisto Oy

040-416 4842, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Paul Lynch, toimitusjohtaja, SustainaBuild Oy

044-250 9663, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Markus Grahn, tuotekehittäjä, Vuokranet Oy

040-554 0223, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


Tulosta