Usein kysytyt kysymykset

Mitä rakentaminen maksaa?

Rakentamisen hinta muodostuu aina kohdekohtaisesti sen mukaan, minkälaisia ratkaisuja päätetään tehdä. Siihen vaikuttaa valitut talomallit, energiantuotannon ja -jakelun ratkaisut, yhteiset hankinnat jne. Hinta on jokaisen tiedossa ennen osuuskunnan perustamista.

Mitä tarkoittaa energiaomavaraisuus Älykylissä?

Älykylässä tuotetaan vuosittain energiaa yhtä paljon, kuin sitä kulutetaan. Käytössä on energiaa säästävät ratkaisut ja uusiutuva energiantuotanto. Energiakokonaisuus suunnitellaan kohdekohtaisesti. Se voi olla esimerkiksi CHP- ja aurinkovoimalan hybridiratkaisu.

Miten voin olla varma, että asuntoni arvo säilyy?

Älykylän rakennukset ovat osuuskunnan omistamia. Asukkaat ovat osakkaina osuuskunnassa ja asuminen perustuu vuokrasopimukseen.

Saanko investoimani rahat takaisin, jos minun täytyy muuttaa pois Älykylästä?

Osuusmaksu palautetaan muuttavalle asukkaalle, mikäli sille ei ole lakisääteisiä tai osuuskunnan sääntöjen tuomia esteitä. Maksamiasi vuokria ei palauteta.

Kuka palveluita tuottaa?

Osuuskunta tuottaa asunto- ja energiapalveluita, sekä muita yhdessä päätettyjä palveluita. Osuuskunnan tuottaessa palveluita, ne toteutetaan osuuskunnan palkkaamien henkilöiden toimesta. He voivat olla ensisijaisesti osakkaita, mutta tarvittaessa vaikka kyläyhteisön jäseniä tai muita.

Miten takaatte yhteisöllisyyden?

Emme takaa yhteisöllisyyttä. Yhteisöllisyys syntyy ihmisistä ja yhdessä tekemisestä. Me voimme tehdä yhteisöllisyyttä tukevia ratkaisuja vain tiettyyn pisteeseen asti. Sen jälkeen kaikki on kiinni yhteisön jäsenistä.


Tulosta