Mikä on Älykylä?

 

Älykylä® on edullisemman rakentamisen ja asumisen konsepti, joka sopii erityisesti niille, joille kynnys omistusasumiseen on korkea. Älykylä® konsepti on kehittynyt yhdistämällä useita erilaisia asukkaille hyötyjä tuovia menetelmiä ja toimintatapoja. Mallissa perustetaan aina uusi asuinalue ryhmärakentamista ja uudenlaista asumisosuuskuntamallia toteuttamalla. Älykylä -asumisosuuskuntamalli on  ARA:n pääjohtaja Hannu Rossinlahden kehittämästä asumisosuuskuntamallista ASV Arctic Smart Village Oy:n jatkokehittämä ja paremmin pientalorakentamiseen soveltuvaksi räätälöity malli. Osuuskunnan perustamisen vaiheet: 1. Varaa 2. Alustavaa keskustelua/suunnittelua varauksen tehneiden ja ASV:n välillä 3. Varauksen tehneet perustavat osuuskunnan 4. Suunnittelu ja rahoituksen hakeminen (ARA, pankki tms.) 5. Rakennuttaminen 6. Muutto uuteen kotiin. Ennen osuuskunnan perustamista sinulle selviää tarkasti, mihin olet sitoutumassa. Maksamasi varausmaksunkin palautamme, mikäli tulet katumapäälle. Vastaamme mielellämme kysymyksiin. Mieltäsi askarruttavia kysymyksiä tai yhteydenottopyynnön voit lähettää Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. osoitteeseen.

Video: Älykkyys on muutakin kuin digiä! Videolla kerrotaan, miksi Älykylä on sopiva useimmille paikkakunnille ja ihmisille! Varsinaisen alustuksen jälkeen tuleva keskusteluosio kannattaa myös kuunnella. 

 

Älykkyys on kokonaisuus

Älykylässä älykkyys on paljon enemmän kuin älyteknologian ratkaisuja. ASV Arctic Smart Village Oy:n filosofian mukaan älykkyys asumisessa on kokonaisuus ja osiensa summa. Siihen liittyy älyteknologia, energiaomavaraisuus, mutta pääpaino on asumiskustannusten kohtuullisuudessa, ihmisen hyvinvoinnissa ja niitä parantavissa älykkäissä ratkaisuissa. Yhteisöllisyyden tukeminen, asukkaiden taloudellinen ja henkinen hyvinvointi, luonnon läheisyys, ilmasto- ja ympäristöystävällinen asuminen ja resursseja säästävät ratkaisut synnyttävät iloa ja onnellisuutta. Teknologiset ratkaisut helpottavat arkea ja tuovat asukkaille turvaa. Jo ryhmärakennuttamishankkeen alkuvaiheessa asukkaat tulevat mukaan suunnittelemaan kokonaisuutta. Tämä mahdollistaa myös joukkoyrittämisen suunnittelun. Osa asukkaista voi työllistyä tuottamaan muille asukkaille ja lähialueen tarpeisiin palveluita ja samalla madaltamaan asumisen kustannuksia yritystoiminnan tuottojen kautta. Loppujen lopuksi asukkaat tekevät päätökset, mitä hankitaan ja tehdään. Hallinto ja omistukset ovat osa älykkyyttä. Meistä on tärkeintä, että asukkailla on hyvä olla ja he voivat elää onnellista elämää!