Maaseudun muutos tehdään nyt!

Viimeisten vuosien aikana maaseutu on tullut yhä trendikkäämmäksi. Suomalaiset haaveilevat asuvansa maalla rauhallisessa, turvallisessa ja luonnonläheisessä ympäristössä. Korona -pandemian myötä moni onkin jo tehnyt muuttopäätöksen ja olemme nähneet ennennäkemättömän maalle muuttamisen aallon. Huhti-kesäkuun 2020 aikana maaseutumaisiin kuntiin muutti lähes 8.000 ihmistä.

Keväällä 2020 tehtiin Suomessa ja maailmalla historian suurin digiloikka. Suomessakin noin miljoona ihmistä siirtyi etätyöhön. Ja siitä pidettiin. Asiantuntijoiden ja tutkimusten mukaan jopa puolet haluaisi etätyöstä pysyvän käytännön. Maailmalle suuret organisaatiot ovat ilmoittaneet pitävänsä etätyön mahdollisena kaikille halukkaille, joiden työ voidaan etänä tehdä. Meillä on siis valtavasti ihmisiä, joiden ei enää tarvitse valita asuinpaikkaansa töpaikan perusteella. He voivat tehdä sitä maaseudulta käsin.

Maailman digitaalistumisen myötä olemme saaneet huomata yhä useamman palvelun löytyvän verkosta. Sieltä löytyy niin pankki-, vakuutus, KELA-, lääkäri-, kuin suoratoistopalvelutkin. Ja paljon, paljon muuta. Selvityksemme mukaan ihmisille tärkein palvelu, jonka pitää sijaita kohtuullisen matkan päässä kodista, on ruokakauppa. Lapsiperheille koulu ja päiväkoti olivat ymmärrettävästi tärkeitä. Mutta kaikki muut palvelut saavat olla kauempanakin, koska niitä käytetään harvoin. Jos haluaa käydä teatterissa, shoppailemassa tai nauttimassa erikoisliikkeiden runsaasta valikoimasta, sinne päästään tarvittaessa näppärästi autolla. Harvoin ne ovat kuitenkaan edes tunnin matkan päässä kotoa maaseudullakaan.

Ja mikä parasta, nyt myös uudisrakentamisen kynnys madaltuu Älykylä® -konseptin myötä. Voit päästä uuteen taloon ilman henkilökohtaista asuntolainaa ja nauttia kaikista Älykylän tuottamista eduista.

NYT ON MAASEUDUN AIKA NOUSTA UUTEEN VAURAUTEEN!

 

 

 

Tulosta